Zásady zpracování osobních údajů

Společnost Notino s.r.o. se sídlem v Brně, Londýnské náměstí 881/6, PSČ 639 00, IČO: 27609057 („Notino“), provozovatel obchodního závodu Salon Iconic s adresou provozovny Mečová 358/8, 602 00 Brno („Salon Iconic“) , prohlašuje, že veškeré osobní údaje (dále také „údaje“) jsou považovány za přísně důvěrné a je s nimi nakládáno v souladu s platnými zákonnými ustanovení v oblasti ochrany osobních údajů.

Bezpečí Vašich osobních údajů je pro nás prioritou. Osobním údajům a jejich ochraně věnujeme proto náležitou pozornost. V těchto Zásadách zpracování osobních údajů („Zásady“) bychom Vás chtěli informovat o tom, jaké osobní údaje o Vás v souvislostí s provozem Salonu Iconic shromažďujeme a jakým způsobem je dále používáme.

1.    Osobní údaje a jejich zpracování

1.1.  Kategorie osobních údajů

V případě, že si objednáte termín pro některé ze služeb poskytovaných v Salonu Iconic , shromažďujeme následující kategorie osobních údajů:

  • Jméno a příjmení,
  • E-mailovou adresu,
  • telefonní číslo


V případě, že si navštívíte Salon Iconic, shromažďujeme kamerové záznamy z bezpečnostních kamer umístěných v prodejně.

1.2.  Účely a důvody zpracování osobních údajů:

  • Poskytování služeb
    • Abychom mohli poskytovat nabízené služby, tedy zpracovat objednávku služeb, zarezervovat Vámi zvolený termín, případně Vám jej připomenout či s Vámi komunikovat nezbytné náležitosti, zpracováváme Vaše osobní údaje uvedené v čl. 1.1 z důvodu nezbytného plnění ze smlouvy a pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy.
  • Ochrana, bezpečnost a řešení sporů.
    • Údaje můžeme zpracovávat také z oprávněného zájmu, který spočívá vzajištění ochrany a bezpečnosti a v řešení sporů.
  • Kamerové záznamy.
    • V prostorách Salonu Iconic jsou umístěny kamery z důvodu ochrany oprávněných zájmů společnosti Notino, který spočívá vzajištění ochrany a bezpečnosti a v řešení sporů. Prostory, kde jsou kamery umístěny, jsou vždy označeny upozorněním.

1.3.  Předání osobních údajů třetím stranám

Vaše osobní údaje budou předány třetím osobám či jinak zprostředkovány pouze tehdy, je-li to nezbytné v rámci plnění smlouvy, smlouvy o VIP klubu, na základě oprávněného zájmu,

  • společnostem provozujícím zvolený rezervační systém, zejména společnosti Reservio, s.r.o.", se sídlem v Hlinky 995/70, Staré Brno, 603 00 Brno, jako zpracovateli provozující rezervační systém Reservio.
  • dalším poskytovatelům služeb, třetím stranám, zapojeným do zpracování dat
  • třetím stranám, např. právním nebo finančním zástupcům, soudům za účelem zpracování daňových dokladů, vymáhání pohledávek nebo dalších důvodů vyplývajících z plnění našich zákonných povinností
  • veřejným orgánům (např. policie)

Pokud třetí osoby použijí údaje v rámci jejich oprávněného zájmu, nenese za tato zpracování správce zodpovědnost. Tato zpracování se řídí zásadami zpracování osobních údajů příslušných společností a osob.

2.    Zabezpečení osobních údajů a doba uchovávání

2.1.  Zabezpečení osobních údajů

  • Zabezpečujeme naše webové stránky a ostatní systémy pomocí technických a organizačních opatření proti ztrátě a zničení Vašich údajů, proti přístupu neoprávněných osob k vašim údajům, jejich pozměňování či rozšiřování.
  • U našich zpracovatelů vyžadujeme prokázání souladu jejich systémů s nařízením GDPR.
  • Přístup k Vašim osobním údajům našimi zaměstnanci je minimalizován na nezbytně nutnou míru pouze pro splnění pracovních úkolů přímo souvisejících s výše vymezenými účely. Zaměstnanci jsou vázáni příslušnými vnitřními předpisy týkajících ochrany důvěrných informací.

2.2.  Doba zpracování

Osobní údaje zpracováváme a uchováváme

  • Po dobu nezbytně nutnou k zajištění všech práv a povinností plynoucích ze smlouvy, tj po dobu plnění ze smlouvy. Tato doba se může lišit v závislosti na obsahu smlouvy a doby pro potřebné plnění.
  • Kamerové záznamy jsou zpracovávány maximálně po dobu 90 dnů ode dne pořízení kamerového záznamu.

V ostatních případech vyplývá doba zpracování z účelu zpracování anebo je dána právními předpisy v oblasti ochrany osobních údajů.

3.    Práva subjektů údajů

  • Pokud zpracováváme Vaše osobní údaje, můžete kdykoliv požadovat bezplatnou informaci o zpracovávání svých osobních údajů, opravu svých údajů a za příslušnými právními předpisy stanovených podmínek máte právo na omezení či výmaz osobních údajů a na podání námitky.
  • V případě, že se domníváte, že zpracování osobních údajů provádíme v rozporu s ochranou Vašich osobních údajů a zákonnými podmínkami ochrany osobních údajů, můžete požádat o vysvětlení, požadovat, abychom odstranili takto vzniklý stav, zejména můžete požadovat, provedení opravy, doplnění, likvidaci osobních údajů nebo blokaci osobních údajů.
  • Pro uplatnění svých práv kontaktujte pověřence pro ochranu osobních údajů na emailové adrese dpo@notino.com. Obrátit se můžete i na Úřad pro ochranu osobních údajů.
  • K likvidaci osobních údajů dojde v případě, že osobní údaje nebudou zapotřebí pro stanovený účel nebo jestliže bude uložení Vašich údajů nepřípustné z jiných zákonem stanovených důvodů.

4.    Webové stránky

4.1.  Soubory cookies

Naše stránky používají tzv. cookies, aby naše nabídka byla pro vás relevantní, zajímavá a uživatelsky příjemná. Cookies jsou male textové soubory, které jsou uloženy ve vašem počítači, chytrém telefonu či jiném zařízení a které jsou užívány ve Vašem prohlížeči. Více informací o souborech cookies můžete nalézt zde. Právní základ zpracování je v případě cookies oprávněný zájem na funkčnosti našich webových stránek pro naše návštěvníky a zlepšení a zefektivnění jejich budoucího fungování například díky sledování a analýze návštěvnosti, Vašem pohybu po stránkách a využitých funkcích.

Příjemcem cookies je vedle správce os. údajů i společnost Google Inc. v rámci používání nástroje Google Analytics.

Využití souborů cookies

Soubory cookie používané na našich stránkách lze rozdělit na dva základní typy. Krátkodobé tzv. „session cookie“ jsou smazány ihned, jakmile ukončíte návštěvu našich stránek. Dlouhodobě tzv. „persistent cookie“, zůstávají uloženy ve Vašem zařízení mnohem déle nebo dokud je ručně neodstraníte (doba ponechání souborů cookie ve vašem zařízení závisí na nastavení samotné cookie a nastavení vašeho prohlížeče).

Cookie lze také rozdělit podle jejich funkčnosti na:

  • analytické, které nám pomáhají zvýšit uživatelské pohodlí našeho webu tím, že pochopíme, jak jej uživatelé používají
  • konverzní, které nám umožňují analyzovat výkon různých prodejních kanálů
  • trackingové (sledovací), které v kombinaci s konverzními pomáhají analyzovat výkon různých prodejních kanálů
  • remarketingové, které používáme pro personalizaci obsahu reklam a jejich správnému zacílení
  • esenciální, které jsou důležité pro základní funkčnost webu

4.2.  Odmítnutí souborů cookies

Nastavení použití souborů cookies je součástí Vašeho internetového prohlížeče. Většina prohlížečů soubory cookies ve výchozím nastavení automaticky přijímá. Soubory cookies lze pomocí Vašeho webového prohlížeče odmítnout nebo omezit je na Vámi vybrané typy.

Informace o prohlížečích a o způsobu nastavení předvoleb pro soubory cookie můžete nalézt na následujících webových stránkách nebo v další dokumentaci internetových prohlížečů

Účinný nástroj pro správu souborů cookie je též k dispozici na stránkách http://www.youronlinechoices.com/cz/

4.3.  Odkazy

Naše webové stránky obsahují odkazy na jiné webové stránky, které jsou praktické a obsahují informace. Upozorňujeme, že tyto stránky mohou být vlastněny a provozovány dalšími společnostmi a organizacemi a mají jiné zásady zabezpečení a ochrany osobních údajů. Naše společnost nemá žádnou kontrolu a nenese žádnou zodpovědnost za jakékoli informace, materiál, produkty nebo služby obsažené nebo přístupné prostřednictvím těchto webových stránek.

5.    Kontaktujte nás

V případě jakýchkoli dotazů, komentářů a žádostí ohledně těchto Zásad nás neváhejte kontaktovat na adrese či zákaznické lince uvedené v zápatí těchto Zásad.

Pověřenec pro ochranu osobních údajů: dpo@notino.com

Kontakt:

Notino, s.r.o.
Obchodní závod Salon Iconic
Mečová 358/8,
602 00 Brno 

6.    Účinnost

Tyto Zásady ochrany osobních údajů platí od 25.5.2018.

Objednejte se ještě dnes

+420 604 117 795